De bezorgdienst levert bevroren - 'vriesverse' - ingrediënten aan huis die je zelf kunt bereiden in een slimme stomer die de componenten herkent en automatisch voor je bereidt. Het apparaat is onderdeel van het concept en maakt van koken zelfs voor keukenklunzen een fluitje van een cent.
De jonge concurrent van inmiddels klassieke partijen als HelloFresh die je nog zelf laten koken, maakt naast gezond een troef van gemak. Meer dan de verpakking openen en scannen hoeven gebruikers niet te doen. Bovendien zijn de producten diepgevroren zodat je gemakkelijk voor een maand kunt inslaan. Mealhero levert overal in Brussel, Vlaanderen en Nederland en wil nu ook de rest van Europa veroveren.
In slechts twee jaar tijd groeide Mealhero uit tot één van de top-3 foodboxen in België. De coronacrisis leidde tot een groeiversnelling. Al wat oudere spelers als Marley Spoon en HelloFresh zagen hun bestellingen eveneens toenemen. De laatste zag het aantal klanten in het afgelopen kwartaal stijgen naar 5 miljoen, in het derde kwartaal van 2019 bedroeg dat aantal nog 2,61 miljoen. Ook de omzet verdubbelde ruimschoots in het afgelopen kwartaal.
De vraag is hoe houdbaar de groei is. HelloFresh verwacht dat de trend om meer thuis te koken blijft. Bij Mealhero zijn ze - niet verrassend - ook optimistisch. Volgens de Vlaamse retailexpert Gino van Ossel passen de maaltijdboxen perfect bij de trend van het ontzorgen. “Ze maken het heel wat gezinnen toch makkelijker. Onder meer de moeilijke vraag ‘wat gaan we eten?’ verdwijnt”.
Op 11 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Voor sommigen is diepvries hetzelfde als wanneer een kind in Disneyworld per ongeluk Sneeuwwitje, achter de schermen, een sigaret ziet roken. It takes away the wonder of farmers' fresh...
(Ook bij mij, die via Hellofresh heeft leren koken. En messen zijn scherp. En pannen zijn heet...)
"Al wat oudere spelers als Marley Spoon en HelloFresh zagen hun bestellingen eveneens toenemen. De laatste zag het aantal klanten in het afgelopen kwartaal stijgen naar 5 miljoen, in het derde kwartaal van 2019 bedroeg dat aantal nog 2,61 miljoen. Ook de omzet verdubbelde ruimschoots in het afgelopen kwartaal." (zie de tekst)
En dat is slechts een voorbeeld. Je kunt hier en in alle kranten lezen dat online-bestellingen nogal groeien. Supermarkten investeren er flink in, terwijl het hen eerder geld kost dan oplevert. Maar ze doen het omdat klanten het vragen en niet om er mee voorop te lopen.
Lieve Theo, je doet flauw en je weet het.
100 % is een verdubbeling. Maar waarvan?
Theo, een groei van zo’n beetje 100%. Hoe wil jij dat noemen?
Is het ‘massaal’ als in 70% van de markt. Nee, bij lange na niet. Maar dat zei ik je hieronder al. Je schijnt te willen dat we dat woord niet gebruiken. Dat mag je vragen hoor.
‘Een machine kan het beter, sneller en goedkoper.’
Zegt iedereen van zijn handelswaar.
Hoe heeft het zover kunnen komen.