De koel- en vrieshuizen in Nederland liggen nog altijd vol met vooral frites en vlees. Dat signaleert de Rabobank. De bank verwacht niet dat dit snel zal afnemen.

Door de lockdown en exportbeperkingen stagneerde de reguliere afzet. In afwachtingen van betere tijden en om voedselverspillingen en afboekingen te voorkomen, stroomden koel- en vrieshuizen vol met agrarische producten als frites, snacks, vlees en vis. De uitval van Nederlandse slachtcapaciteit door corona-besmettingsgevallen bij onder meer Vion en Van Rooi in mei en juni, heeft klaarblijkelijk niet veel afgedaan aan de hoge vleesvoorraden, concludeert Boerenbusiness.

De Rabobank spreekt van een extreme situatie die zal veranderen nu de horeca weer op gang komt. Toch denkt de bank niet dat situatie snel normaliseert. Uit angst voor een tweede virusgolf blijft de vraag naar opslagcapaciteit ook de komende maanden waarschijnlijk groot. De lage energieprijzen helpen hierbij. De bank ziet de trend in de gehele opslagsector. Verder voorziet Rabobank dat de aankomende economische recessie zal leiden tot een verschuiving in consumptie van duurdere naar goedkopere producten. De eerste prijzenslagen tussen supermarktbedrijven tekenen zich inmiddels af.
Nieuwe Oogst - Rabobank verwacht verschuiving naar goedkope producten
  • Deel
Druk af