De Socialistiese Partij stelde vorige week dat de overheid extra koopkrachtondersteuning moet gaan bieden aan gepensioneerden. Ze hebben best een punt, maar waarom helpen we zelf de zwakkeren niet wat meer?

De Amerikanen zijn daar inventief in. Bijvoorbeeld bij Big Apple Pizza in Florida. Je kunt daar onbeperkt pizza eten voor $7,49, maar niet iedereen kan zich dat veroorloven. Daarom organiseert het bedrijf samen met de padvinderij en The Van Duzer Foundation van eigenaar Scott Van Duzer een liefdadigheidsbijeenkomst. Op 8 november a.s. worden op de vestiging in Fort Pierce conserven en andere houdbare etenswaren ingezameld. De toepasselijke publiekstrekker: een eetwedstrijd. De grote namen van het competetive eating zullen uitmaken wie de meeste pizzapunten in tien minuten kan wegwerken. De hoofdprijs bestaat uit € 1.000 en een driedaagse cruise naar de Bahama's. Het record, pas onlangs gevestigd, staat met 45 op naam van Joey Chestnut. Dit record zou wel eens kunnen sneuvelen, belooft de organisatie.

Moet Bakker Bart een wedstrijd organiseren om te zien wie de meeste Italiaanse bollen met kaas, salami, paprika en rauwkost eten? Of moet Döner Company een lahmacun-eetwedstrijd voor het goede doel houden? Waarom niet? Het levert publiciteit op, het geeft een positieve lading aan het merk en het is een bijdrage aan de maatschappij.
Dit artikel afdrukken