Met een schok werd ik vanmorgen wakker: wat geef ik de poezen voortaan?
Ze eten vlees waar prima hamburgers van gemaakt kunnen worden. Hoeveel poezen zijn er? En hoeveel honden? En dieren in de dierentuin? Als we nou de laatste nou s laten, en alleen rekenen aan de honden, katten en fretten in particulier bezit, hoeveel hamburgers stelen onze huisdieren dan uit de mond van die Chinees of Afrikaan die nou eindelijk ook eens vlees wil?
Jeetje, hoe moet dat nou met de 3 honden van Marianne vlees-de-waarheid Thieme?
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Mensen met huisdieren zijn blijven hangen in hun kindertijd en niet serieus te nemen. Belachelijk concept 'huisdieren'.
@Dirk Jan Polak. 'Wat willen we behouden? Het zou wel eens een keuze tussen vrijheid en beperking kunnen zijn'. Tevens inhakend of wat Dick zich afvraagt hierboven, denk ik dat het beide zou kunnen zijn. In vrijheid kiezen voor beperking. In vele opzichten. Is het niet zo dat zich in de beperking de kunst toont? Altijd eerst bij jezelf beginnen.
Dat is natuurlijk altijd een leuke vergelijking met de Titanic. Alleen heb ik altijd het idee dat bij voorbaat iedereen naar de reddingsvesten rent. Zou het niet een idee zijn om eerst eens te kijken of we met zijn allen de boot niet drijvende kunnen houden. Nederland is tenslotte wereldwijd bekent doordat we daar goed in zijn. Gewoon je vinger in het gat van de dijk steken en zo de hele boel redden. [Voor het geval het hier cryptisch klinkt: ik doel onder andere op het systeem van landbouwsubsidies die overkomen zoals de passagiers van de Titanic]
@Dick, (...Maar nou terug naar de kern: zijn wij - mensen - met teveel of moeten we inschikken met elkaar? Wat is leuker?)
Dat is een wel heel lastige vraag, het doet met denken aan die arme stakkers op de Titanic: wie mag wel in de sloep en wie niet? Een vergelijkbare keuze maar dan onder enorme tijdsdruk: Vrouw en kinderen eerst? Of laten we de 'warme bontmantel' achter?
We zijn in ieder geval in staat om varkens in betere conditie op een betrekkelijk klein oppervlak te houden, dan in wanneer ze in de grote boze wereld staan. Misschien kunnen we er iets van leren?
Wat willen we behouden? Het zou wel eens een keuze tussen vrijheid en beperking kunnen zijn.
Ben toch wel heel nieuwsgierig naar de 'eiwitcascade'... en hoe die verschilt per land. Is het waar dat we voor de eiwit balans in plaats van minder vlees ook gewoon meer vlees kunnen gaan eten, maar dan kippenpoten en -vleugels, varkensoortjes en -pootjes en orgaanvlees en kaantjes?
Kunnen landen waar ze dat nog gewoon doen dan ook 'punten verdienen', net als met CO2 rechten?