image

Nou wordt'ie mooi! Zijn onze tomaten dan zo geweldig? Verdedig je sector en begin bij een goed product.

Het resultaat van de smaaktest die de Consumentenbond heeft gehouden en waarbij onder andere tomaten van verschillende supermarkten werden beoordeeld zegt bestuurder Tiny Aarts van LTO Glaskracht Nederland weinig. Het is namelijk niet duidelijk om welk type tomaten het ging, waar deze vandaan kwamen en of ze voldoende rijp waren op het moment dat ze werden geplukt.

De Consumentenbond stelde in een test vast dat de losse tomaten die zij bij supermarkten en natuurvoedingswinkels inkochten vaak smaakloos zijn. De organisatie oordeelt dat er in Nederland veel op uiterlijk wordt geteeld en dat de smaak daardoor op de achtergrond raakt.

Aarts vraagt zich af of het in de test om in Nederland geteelde tomaten ging en dan maakt het ook zeker uit of het een tomaat uit het niche-segment betrof of een bulkproduct. Ook is het belangrijk te weten of de tomaten wellicht al groen werden geplukt. De bestuurder vindt wel dat tomatente­lers tot een betere afstemming moeten zien te komen over de vraag wan­neer hun tomaten worden geplukt en op welk moment ze in het schap van een supermarkt moeten komen te liggen.


bron: www.agd.nl
Dit artikel afdrukken