Belgen eten steeds meer geiten- en schapenkaas. Maar de Belgische geitenkaasproducenten kunnen de vraag ternauwernood bijhouden. Er is te weinig geitenmelk. In Frankrijk daalde geitenmelkproductie de afgelopen jaren met 15% en een steeds groter deel wordt opgekocht door China.
De Franse vermindering zou te wijten zijn aan de overstap die veel (jonge) Franse veehouders maken naar de minder intensieve akkerbouw. Verder blijkt een steeds groter deel van de Nederlandse geitenmelk - in poedervorm - uitgevoerd te worden naar China. "Veel Chinezen zijn lactose-intolerant en geitenmelk bevat minder lactose, waardoor het in het Verre Oosten stilaan een populair product wordt", citeert Vilt.
De Belgische oplossing voor de aankomende schaarste? "Dringend meer geitenboeren gezocht!"
Dit artikel afdrukken
De Franse vermindering zou te wijten zijn aan de overstap die veel (jonge) Franse veehouders maken naar de minder intensieve akkerbouw. Verder blijkt een steeds groter deel van de Nederlandse geitenmelk - in poedervorm - uitgevoerd te worden naar China. "Veel Chinezen zijn lactose-intolerant en geitenmelk bevat minder lactose, waardoor het in het Verre Oosten stilaan een populair product wordt", citeert Vilt.
De Belgische oplossing voor de aankomende schaarste? "Dringend meer geitenboeren gezocht!"
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook