Bij ons zijn noedelsoepen aan een gestage opmars bezig, maar hele generaties Amerikaanse studenten weten niet beter dan te overleven op de goedkope maagvullers. In Azië zijn ze al helemaal dagelijkse kost.

Maar met welk eetgerei krijg je nu zo'n dampende kom bouillon, noedels en andere ingrediënten gemakkelijk naar binnen? Stokjes voor de vaste ingrediënten druppen. De noedels vallen er tussenuit en bovendien zijn wij er niet zo handig mee als een Aziaat. Gewoon afwisselen tussen vork en lepel geeft gedoe, en bovendien loop je dan het ultieme genot van de smaak- en textuurvermenging in je mond mis, schrijft The Huffington Post.

In museumcollectie MoMa
Een slimme ontwerper bedacht er wat op: de 'ramen spork', de soepvork dus. Hij haalde er de collectie van het MoMa mee en wordt via diverse museumwinkels en Amazon verkocht. In het bronartikel staan bewegende voorbeelden waar je bij voorbaat al vrolijk van wordt. Je draait wat noedels op de vork, schept wat bouillon in de lepel en... slurpen maar! De ramen spork is zo'n succes dat hij op dit moment zo goed als uitverkocht is.

Fotocredits: 'ramen spork', by MoMa, via Amazon
Dit artikel afdrukken