De aimabele oud-burgemeester van het Westland, bestuurder in de glastuinbouw en mensen-mens Sjaak van der Tak (CDA) wordt de opvolger van de opgestapte Marc Calon (PvdA) als voorzitter van de oude boerenkoepel LTO Nederland.

Op dit moment is Van der Tak nog voorzitter van Glastuinbouw Nederland. In het sterk verdeelde boerenland moet hij de nieuwe verbinder zijn. Begin deze eeuw was Van der Tak wethouder sociale integratie in Rotterdam in een bestuurscollege met de VVD en Leefbaar Rotterdam van Pim Fortuyn.

Nieuwe Oogst, het nieuwsmedium van LTO, laat weten dat Van der Tak per 1 januari 2021 de vijfde voorzitter van LTO Nederland wordt sinds de oprichting 25 jaar geleden. Het blad schrijft dat Van der Tak de komende weken zal benutten om zich ook de dossiers van andere sectoren tot in detail eigen te maken. "Daarnaast wil hij aan de slag met een gezamenlijk plan. Hij wil meer samenwerking tussen boeren en tuinders. Een gezamenlijk toekomstplan moet wat hem betreft de sector richting gaan geven. Hij wil met een gemeenschappelijke agrostrategie toekomstige crises als de stikstofimpasse zien te voorkomen. Vanuit dat strategische plan wil hij de lobby gaan voeren."

In onderstaande video toont Van der Tak zich aan zijn nieuwe achterban.  • Deel
Druk af