Terwijl ik dat bericht lees, blader ik door de 2e Allerhande van dit jaar. Een dubbeldik nummer, boordevol informatie en achtergronden over het Gezonde Keuze Klavertje Vier van Albert Heijn. Daaorver later meer.
Nu alleen even mijn verbazing: de voorgebakken Belgische Frieten van Albert Heijn blijken ook een Klavertje in de wacht te hebben gesleept. Daar was geen Voedingscentrum of Aviko voor nodig.
Ik snap het wel: in de frites zelf zit natuurlijk niet zoveel vet. Dat voegt de consument thuis toe. Als hij het bakt en dát moet je natuurlijk ook niet doen.
Die labeltjes gelden alleen voor het product zelf. Niet voor de combinatie van wat je eet of zelfs maar hoe je het klaarmaakt.
Toch gek dat AH - net als de IKB-ers en de stoplichtenmakers onder hen - schijnt te denken dat mensen die heerlijke gezonde vetvrije frites op hun brood smeren of door de salade doen ;-)
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Daar hoef je niet naar te zoeken, Dick. Je moet alleen maar uitkijken dat je er niet over struikelt. :-(
Och, Gerrit Jan, ben blij dat je het er al op hebt staan. Gaan we weer op zoek naar nieuwe marketingmallotigheden.
>> Ja hé Gerrit Jan, die wou ik nou morgen doen ;-) <<
Jaja Dick, en je vandaag nog even gauw volproppen met komkommer, tomaat, grapefruitsap en andere ongezonde troep zeker! :-D
God zij dank sta ik op een strikt voedseldieet.
Ik heb hem dan ook maar even gedaan.
Kant-en-klare wokschotel en knakworst. Die moet je hebben. Ik heb de test twee keer gedaan. Vlgs m'n eigen kennis. Resultaat 3,nog wat. Gewenst: 10/10.
Duidelijk is dat je niet meer naar de slager moet: mager gehakt is ongezond! Vlees mevrouw, u weet wel waarom.
Het schandaal van deze test, zoals zovele van het VC: iedere intuïtie van mensen wordt onderuit gehaald. De zombie moet aan het infuus van het label. In 's hemelsnaam, is dit de toekomst?!?!