Speciaal voor Valentijnsdag ontwikkelde de Schotse ijssalon Aldwych Café een ijsje dat zó heet is, dat waaghalzende consumenten een vrijwaringsverklaring moeten ondertekenen om te mogen proeven. Pepers zouden een lustopwekkend effect hebben, vandaar de Valentijn-connectie. Maar op de schaal van Scoville, die de heetheid van pepers meet, scoort dit ijsje 1.569.300 SHU, 500 keer heter dan Tabasco. Martin Bandoni van het Aldwych Café gebruikt voor de ‘Respiro Del Diavolo’ (Adem des Duivels) de huidige 'wereldkampioen heetste peper' Carolina Reaper en een geheim Italiaans recept. De naam verwijst naar de Dragon’s Breath chilipeper, die te heet is om te eten. “Dit is als een kernexplosie in je mond”, zegt Bandoni. Het ijsje is alleen beschikbaar voor 18-plussers.
You actually need to sign a disclaimer to have this spicy ice cream!
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Dan kan een ijsje toch niet lekker meer zijn? Een ijsje is een traktatie waar je plezier van moet hebben, niet dat je gelijk na 1 lik aan de waterkraan hangt, dan is het geen plezier en traktatie meer.