Volkoren producten zijn niet de meest geschikte producten voor snacks. Consumenten associëren volkoren vaak met een bittere smaak en wie lust er nou een bittere snack? Daar is nu een oplossing voor.

“De snack is geëvolueerd van een guilty pleasure tot een maaltijdvervanger die aan de eisen van consumenten moet voldoen,” zegt Michael Gusto van snackproducent GoodMills Innovation tegen Bakeryandsnacks.com. Snacks moeten gezond zijn én lekker smaken.

De bittere smaak van volkorenmeel wordt veroorzaakt door fenolen in de buitenste laag van de zemelen. In Europa gebruiken we voornamelijk rode tarwe voor de productie van volkorenmeel. Juist die tarwe bevat een hoog gehalte aan bitter smakende fenolen. GoodMills Innovation maakt zijn eigen ‘sneeuwtarwe’ (een fantasienaam voor een reeds gemalen product van witte tarwe), met een lager eiwitgehalte en minder fenolen.

Producten van sneeuwtarwe hebben een milde, licht zoete smaak, nagenoeg hetzelfde voedingsprofiel als volkorenproducten en zijn lichter van kleur. En lekkerder dus.
Bakery-and-Snacks - The future of snacking revealed
Reageer
  • Deel
Druk af