Van Dam opent op 30 mei de expositie 'Food to Be' in het Eindhovense Klokgebouw. In het Eindhovens Dagblad zegt hij: "De expositie vormt voor mij de aftrap van de discussie die we in Europa moeten gaan voeren over waar we met het landbouwbeleid naar toe moeten. Het landbouwbeleid moet veranderen in voedselbeleid." Om zich een idee te kunnen vormen over wat zo'n 'voedselbeleid' inhoudt, liet Van Dam eerder 10 Nederlanders, waaronder onze hoofdredacteur, hun visie daarop geven.

Van 3D-geprinte ziekenhuismaaltijden tot melkrobots en van drijvende boerderijen tot kweekvlees. Van Dam maakt met zijn collega-landbouwministers en Eurocommissaris Phil Hogan 'een reis langs de toekomst van ons voedsel'. De 45 meest innovatieve ondernemers, wetenschappers en designers van Nederland laten tijdens Food to Be zien welke innovaties in de toekomst het verschil gaan maken. Hoe kunnen we onze omgang met voedsel slimmer, duurzamer, efficiënter, gezonder en meer verbonden maken.

Volgens Van Dam is Nederland, maar Brabant voorop, hét voorbeeld om de ogen bij de collega's te openen. "We hadden ook een paar bedrijfsbezoeken kunnen afwerken, maar in Eindhoven brengen we zo de wereld van de landbouw en innovatie bij elkaar. In de toekomst gaan deze dingen hand in hand."

Na afloop van het ministersbezoek is 'Food to Be' nog een week open voor het publiek.
Dit artikel afdrukken