De Amerikaanse president Donald Trump ziet het brexitakkoord als een bedreiging voor de toekomstige handelsrelaties tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, schrijft de Belgische nieuwssite Knack. Tegen de pers zei Trump: "Dit klinkt als een geweldige deal voor de Europese Unie. Ik denk dat we goed moeten bekijken wat de Britten mogen. Als je naar dit akkoord kijkt, dan lijkt het VK niet met ons te kunnen handelen. En dat zou geen goede zaak zijn, ik denk dat dat niet hun bedoeling was."

De Britse regering reageerde als door een wesp gestoken op de verhulde waarschuwing. Op de BBC reageerde een regeringsvertegenwoordiger dat Trumps uitspraak "niet onverwacht" is. Volgens de regering laat het brexitakkoord dat zondag door de EU werd goedgekeurd wel degelijk bilaterale akkoorden met landen zoals de VS toe en zijn de eerste stappen naar "een ambitieus akkoord met de VS" al gezet via een aantal gezamenlijke werkgroepen.

De Britse premier Theresa May kondigde maandag aan dat de allesbeslissende stemming in het Britse parlement op dinsdag 11 december zal plaatsvinden.


Knack - Trump: 'Dit brexitakkoord klinkt als een geweldige deal voor de EU'
  • Deel
Druk af