Het Amerikaanse Center for Science in the Public Interest bracht deze week zijn rapport uit over voedselvergiftiging in de VS. Van 2002 tot en met 2011 liepen 28.000 mensen een voedselvergiftiging op bij 1.610 restaurant-incidenten. In diezelfde tijd werden 13.000 mensen ziek als gevolg van 893 voedselvergiftigingsgevallen in de thuissituatie.

In deze 10 jaar waren er ook nog 313 voedselvergiftigingsmeldingen op het werk, 224 bij evenementen met catering, 144 bij religieuze of sociale clubs, 138 bij scholen, 126 bij campings/picknicks/boerderijen, 66 bij gevangenissen en 57 bij verzorgingshuizen en instellingen.

In de meeste gevallen waren groente en fruit de oorzaak (667 gevallen en 24.000 zieken), gevolgd door vis en zeevruchten, gevogelte en rundvlees.

Het aantal meldingen van voedselvergiftigingen is tijdens de rapportperiode met 42% gedaald. Het CSPI geeft aan dat dit niet hoeft te betekenen dat er minder gevallen optreden, maar dat 'de recente crisis, griep-pandemieën en onderzoek naar bioterrorisme sinds 9/11 zowel de gezondheidsbudgetten als de aandacht afgeleid hebben van het identificeren en uitzoeken van de oorzaak van voedselvergiftigingen', citeert The Huffington Post.
Dit artikel afdrukken