Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Overigens vind ik het persoonlijk droevig gesteld met de hygiene en voedselveiligheid in de VS, Veel burocratie (o.a. FDA en USDA) en geen preventie maar correctie, chloreren direct op product, een streep op de grond tussen rauw en gaar etc
Je kan het ook anders zien, Dick, de verantwoordelijkheid van de individu wordt aangekleed. Die zal zelf moeten uitzoeken of samengesteld of vers voedsel okay is. Niet zo somberen. (Maar dit is mijn #stokpaardje)
Overal zie je hetzelfde gebeuren: onafhankelijke controle op voedsel wordt uitgekleed.
Tot het de spuigaten uitloopt, zoals bij ons. Dergelijke "nieuwe methodes" waren, naast besparen op de kosten voor het bedrijfsleven, indertijd ook een argument om de NVWA uit te benen. En bij VWS weg te halen en onder Landbouw te brengen.
Die 24 miljard VS-budget lijken overigens veel in vergelijking met de miljoentjes waar onze NVWA het mee moet doen, en zeker als je de omvang van de export vergelijkt.