Voedselbanken in Nederland hebben geld nodig om hun klanten van eten te voorzien. Stokkende bevoorrading, extra hygiënemaatregelen en plotselinge tekorten aan medewerkers doordat vele in de risicoleeftijd zitten, geven de grootste problemen, schrijft Trouw. De 90.000 mensen die wekelijks in Nederland afhankelijk zijn van een voedselpakket komen hierdoor mogelijk in de problemen. Daarom startte de vereniging vorige week de publiekscampagne ‘Stay Safe en Geef’. Het doel is minimaal €10 miljoen.

De afgelopen week kwam al veel steun van consumenten, bedrijven en de overheid binnen. Door onder meer een eenmalige bijdrage van €4 miljoen van de overheid is de helft van het streefbedrag inmiddels binnen. Dagelijks ontstaan er nieuwe initiatieven om de voedselbanken te helpen. “Het is hartverwarmend en we zijn ontzettend dankbaar”, zegt Pien de Ruig van Voedselbanken Nederland. “Maar we zijn er nog lang niet. De voedselbanken in Nederland zien het aantal aanvragen om voedselhulp nu al toenemen als gevolg van deze crisis. Daarom zijn alle financiële bijdragen, groot en klein, heel welkom.”

Het benodigde geld wordt in een speciaal calamiteitenfonds gestort. Verwacht wordt dat er €10 miljoen nodig is voor het (bij)kopen van eten, distributie (zoals bezorgkosten) en extra kosten die bijvoorbeeld de hygiënemaatregelen met zich meebrengen.
Trouw - Voedselbanken hebben miljoenen nodig door coronacrisis
Reageer
  • Deel
Druk af