Nestlé en Procter & Gamble Co gaan de door henzelf opgestelde ontbossingsdoelen van 2020 niet halen. Dat lieten vertegenwoordigers van beide bedrijven afgelopen weekend weten tijdens de Climate Action Summit van de VN, schrijft Reuters.

Beide bedrijven zijn onderdeel van het Consumer Goods Forum, een brancheorganisatie van de industrie voor consumentengoederen. Deze brancheorganisatie bestaat uit meer dan 400 bedrijven, waaronder een groot aantal voedingsmultinationals zoals Danone, Unilever en FrieslandCampina. Zij maakten in 2010 de afspraak dat zij per 2020 alleen nog maar grondstoffen gebruiken die niet ten koste van ontbossing zijn geteeld.

Voedingsmiddelenproducent Nestlé voorziet dat het bedrijf eind van 2020 voor meer dan 90% van zijn belangrijkste grondstoffen kan garanderen dat de herkomst is gecontroleerd op ontbossing. Aan het begin van dit jaar was dat nog 77%. Andere voedingsmiddelenbedrijven zien weinig toegevoegde waarde aan het delen van hun ontbossingsgegevens. Alleen Coca-Cola liet aan Reuters weten te werken aan een programma om ontbossing voor en door hun ingrediënten te verminderen. Coca-Cola heeft zich niet verbonden aan de afspraken.

Afgelopen juni trok Greenpeace al aan de bel. De NGO zag aankomen dat de grote voedings- en verzorgingsmiddelenconcerns hun belofte niet zouden nakomen.
Reuters - Nestle, P&G say they will miss 2020 deforestation goals
Reageer
  • Deel
Druk af