Zou froebelen helpen ....; snappen ze eigenlijk wel iets van de psychologie van middelbare schooljeugd?

Het Voedingscentrum roept middelbare scholieren op om hun schoolkantine te filmen. Het Voedingscentrum gebruikt de winnende filmpjes in een campagne voor ouders. Doel is dat zij beter weten hoe het er in de schoolkantines aan toe gaat. Zij kunnen dat bijvoorbeeld mee laten wegen bij de schoolkeuze voor hun zoon of dochter. De scholieren kunnen een HDD-camcorder winnen.
Gezonde voeding zorgt voor leerlingen die beter in hun vel zitten, letterlijk én figuurlijk. Bovendien is het aannemelijk dat gezonde voeding zorgt voor betereprestaties. De kantine is bij uitstek de plek om jongeren te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Inhoud filmpjes
Wat is er te koop? Zit iedereen om half elf al aan de broodjes kipcorn of kroket? Of wordt er alleen gezond eten verkocht? Ook de eigen mening en die van de ouders is belangrijk om in beeld te brengen. Alleen filmpjes met echte, realistische beelden van de schoolkantine en de fris- en snoepautomaten kunnen meedoen; er mag niets in scene worden gezet.

Scholieren die mee willen doen kunnen voor meer informatie terecht op www.degezondeschoolkantine.nl/actie. De filmactie loopt tot 23 november.


bron: Voedingscentrum me dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken