"Het kabinet gaat werk maken van het terugdringen van de vleesconsumptie.
Het ministerie van Vrom ontwikkelt, samen met LNV en Ontwikkelingssamenwerking, een zogeheten beleidsvisie die de consumptie moet tegengaan. Deze verschijnt in de eerste helft van 2009, meldt het Agrarisch Dagblad.
Aan welke maatregelen het kabinet denkt om het eten van vlees te ontmoedigen is nog onduidelijk. Waarschijnlijk wordt op de ministeries gedacht aan de mogelijkheid van een vleesheffing. Daarnaast ligt voor de hand dat het kabinet gaat inzetten op voorlichtingscampagnes.
Broeikasgassen
Volgens het kabinet is minder vlees eten nodig om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Momenteel loopt al onderzoek naar de overgang van de consumptie van dierlijke naar plantaardige eiwitten, zoals het kabinet het formuleert. Dat onderzoek moet eind deze maand klaar zijn.
Distrifood uit Agrarisch Dagblad
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Verrassing: bij koud roken wordt het vlees of de vis niet warm. ;)
Het hangt slechts in de rook, de temperatuur blijft beperkt.
Bij warm roken wordt het product door de warmte ook meteen gegaard. Dat gebeurt in van die kleine rookoventjes die je op het fornuis zet. Dat is eigenlijk alleen voor de smaak, want conserveren doe je er niet mee. Daarvoor moet je langdurig koud roken.
Sinds het rookverbod kunnen we makreel, paling, spekbokking en poon ook op onze buik schrijven. Nu ik dit zo typ, wat bedoelen ze precies met koud roken?
ja.. net als met roken.
in de restaurants mag geen vlees mer geserveerd worden, maar uitsluitend vleesvervangers.
een uitzondering wordt gemaakt voor hen die buiten op het terras lunchen.
ze zijn er in holland gek genoeg voor.
Ik bedoelde meer dat je een nieuwsbericht plaatste waarin slechts aannames staan. Heeft iemand het kabinet overigens al laten weten dat er gemeenschapsgeld wordt gebruikt ter promotie van kippenvlees?
Promotie van kippenvlees helpt niet mee in het terugdringen van de vleesconsumptie...
Jacobus, er zijn weinig andere mogelijkheden om consumptie actief terug te dringen. Een heffing op het houden van vee zou ook kunnen. En een vleesverbod in overheidsgebouwen. Maar de intentie om vleesconsumptie terug te dringen is er al doorheen bij het Kabinet.