Directeur Jaap Korteweg wil duidelijk maken dat er in zijn producten echt geen milligram vlees zit en iedere verwarring vermijden. Laat staan dat hij de consumenten wil misleiden. In een eerder deze week gepubliceerd filmpje zegt hij dat er al verwarring genoeg is: slavinken, zonder sla of vinken en spekjes die niets met vlees maar alles met suiker te maken hebben.
Bij hem heet het vegetarische gehakt voortaan 'gehackt'. Niet 'verambachtelijkt' zoals je bij bijvoorbeeld bij de vleeschsmakers ziet, die kiezen voor een genept 'authentieke' uitstraling om problemen met de warenwet te voorkomen, maar lekker digital age en modern: gehèkt. De vegetariërs hebben het oude vertrouwde vleesgehakt gehackt, ze zijn er brutaalweg mee aan de haal gegaan.
Of vindt u het toch een vorm van 'neppen'?
In een video legt Jaap Korteweg uit dat hij en zijn Vegetarische Slagerij de verwarring rond hun vleesch uiterst serieus nemen:
Fotocredits: kop uit de Volkskrant, 8 november 2012
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik durf niks meer te zeggen. Maar misschien zijn er mensen die Trouw lezen en het stuk van Jeroen hebben gezien. Meer zeg ik niet.
Ik ben vooral benieuwd naar meer recensies over echte consumentenervaringen met sojameel!
Oeps, straks komt de NVWA jouw een boete geven ... of mij ... gelukkig verkoop ik alleen maar diensten bij .... b.v. (ach, bekend zal zijn waar ik werk ;-) ). Wedden dat mijn naamgenoot nog wat gaat reageren?
Schaamteloze reclame!
@Dick, zeker weet ik het niet, maar ik denk dat de tonijn niet van Beeter wordt gemaakt. De de kipspiesjes wel. En koelverse Vleeschsmakers (te koop bij o.a. Marqt) is ook op basis van Beeter van Ojah.
@Wouter, niet verkeerd dat het je bevalt ;-). Zoals Dick al aangeeft 'de dijen van Beeter' zijn echt goed. Zekere ook het aanraden waard.