Mac van Dinther schrijft in de Volkskrant over de reactie van de Vegetarische Slager: "Het plantaardige gehakt van de Vegetarische Slager heet voortaan 'Gehackt' [...] Daarom heten de kipspiesjes voortaan vegetarische kipspiesjes en wordt tonijn aangeduid als 'tonyn'."

Directeur Jaap Korteweg wil duidelijk maken dat er in zijn producten echt geen milligram vlees zit en iedere verwarring vermijden. Laat staan dat hij de consumenten wil misleiden. In een eerder deze week gepubliceerd filmpje zegt hij dat er al verwarring genoeg is: slavinken, zonder sla of vinken en spekjes die niets met vlees maar alles met suiker te maken hebben.

Bij hem heet het vegetarische gehakt voortaan 'gehackt'. Niet 'verambachtelijkt' zoals je bij bijvoorbeeld bij de vleeschsmakers ziet, die kiezen voor een genept 'authentieke' uitstraling om problemen met de warenwet te voorkomen, maar lekker digital age en modern: gehèkt. De vegetariërs hebben het oude vertrouwde vleesgehakt gehackt, ze zijn er brutaalweg mee aan de haal gegaan.

Of vindt u het toch een vorm van 'neppen'?

In een video legt Jaap Korteweg uit dat hij en zijn Vegetarische Slagerij de verwarring rond hun vleesch uiterst serieus nemen:Fotocredits: kop uit de Volkskrant, 8 november 2012
Dit artikel afdrukken