image

Vegetariërs krijgen geen gelijk.

Vlees blijft op het menu van morgen staan, maar moet duurzamer worden geproduceerd. Dat was over het algemeen de mening van de aanwezigen bij het maatschappelijk café georganiseerd door communicatieadviesbureau Schuttelaar & Partners in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Er werd in lagerhuisstijl gediscussieerd over de vraag of en hoe dierlijke eiwitten in het menu van morgen passen. Groei
De wereldbevolking groeit en daarmee de vraag naar voedsel. De FAO verwacht samen met een toenemende welvaart een verdubbeling van de vraag naar dierlijke eiwitten per 2050. De sprekers en gasten waren het erover eens dat de vraag naar dierlijke eiwitten enorm zal toenemen. De discussie ging over de manier waarop ze geproduceerd zouden moeten worden. En of plantaardige eiwitten nog als interessant alternatief kunnen dienen.

Wereldbreed
Er werd bovendien gepleit voor een mondiale aanpak van het probleem. “Wij realiseren ons dat we in deze postzegel op de aardbol niet de leidende rol kunnen spelen”, zei Annemie Burger, directeur-generaal van het ministerie van LNV. Andere sprekers waren Gé Backus, manager Markt en Netwerken, Landbouw Economisch Instituut, Paul Jansen, directeur Public Affairs Agri, Vion Food Group en Gertjan Schaafsma, adviseur Nederlandse Zuivel Organisatie.


bron: vmt
Dit artikel afdrukken