Waarom gaan consumenten naar de betere slager? In de twee voorgaande afleveringen van 'Vlees of varken' in de nieuwe serie LesLokaal ging Linda - RamBam - Hakeboom naar de boer en de slager.

Slachter Jan Voordouw is een bijzonder mens die er bijzondere principes voor de slacht op nahoudt. Welke vertelt hij in het filmpje. Je mag alles zien. Je polsslag gaat misschien even omhoog. Ook Linda was ervan onder de indruk en deed een ontdekking over varkens en hun beleving van de dood zoals Jan die hen geeft.

Weten de klanten van Ferry hoe zorgvuldig en bijzonder het varkensvlees dat zij daar kopen is geslacht? En weten ze waar het vandaan komt? Linda vraagt het hen.

We hebben twee vragen:
1. Onlangs kwam het bericht van ING dat het slecht gaat met de slager in Nederland. Luister naar de consumenten in het filmpje en vertel wat je opvalt in de houding van de gefilmde consumenten: hebben de slager en zijn bijzondere slachter toekomst?
2. Wat valt je op bij de slachter?Deze week volgen nog twee afleveringen in deze serie. Een boerin die het anders wil en een boer die een bijzondere kaasmaker is maar door de nieuwe wetgeving wordt gedwongen nog meer anonieme varkens te gaan houden.
Dit artikel afdrukken