Slachter Jan Voordouw is een bijzonder mens die er bijzondere principes voor de slacht op nahoudt. Welke vertelt hij in het filmpje. Je mag alles zien. Je polsslag gaat misschien even omhoog. Ook Linda was ervan onder de indruk en deed een ontdekking over varkens en hun beleving van de dood zoals Jan die hen geeft.
Weten de klanten van Ferry hoe zorgvuldig en bijzonder het varkensvlees dat zij daar kopen is geslacht? En weten ze waar het vandaan komt? Linda vraagt het hen.
We hebben twee vragen:
1. Onlangs kwam het bericht van ING dat het slecht gaat met de slager in Nederland. Luister naar de consumenten in het filmpje en vertel wat je opvalt in de houding van de gefilmde consumenten: hebben de slager en zijn bijzondere slachter toekomst?
2. Wat valt je op bij de slachter?
Deze week volgen nog twee afleveringen in deze serie. Een boerin die het anders wil en een boer die een bijzondere kaasmaker is maar door de nieuwe wetgeving wordt gedwongen nog meer anonieme varkens te gaan houden.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
klopt helemaal ,wij hebben onze site de laatste tijd niet geupdated , daar wij nu de vraag niet aankunnen en een ander nadelig iets is om meer belangstelling te creeeren is dat het fenomeen halal dan ook direct om de hoek komt kijken .
hiervoor verlenen wij geen medewerking en om dit ieder jaar weer te voorkomen en de teleurstellende reactie te moeten verantwoorden , hebben wij deze wijze van werken en netwerken verkozen
Dat er nog maar weinig kleinere slagers zijn, dat is nog wel te begrijpen.
Maar waarom zijn ze zo vreselijk moeilijk te vinden? Ik kan op internet vanalles vinden, boeren die spul aan huis verkopen, fokkers van zeldzame beesten, ga maar door.
Maar een lijst slachthuizen?
Ik vind het prachtig dat je dit durfde te laten zien, Jan, en terecht dat je durft te laten zien. Maar als ik op jouw site kijk kan ik ook niet zien dat je slacht. Wel dat je geportioneerd vlees levert, maar dat doen er zoveel.
Als ik op zoek was naar een slachter voor mijn varkens, zou ik jou niet vinden.
het filmpje was mij ook bekend en ik voelde mezelf voor de spiegel staan , en ja dat er zo weinig kleine slachterijen zijn heeft te maken met wetgeving en opvolging ,
jammer dat er een gat is gevallen tussen consument en producent
Prachtig filmpje! Ik zou m'n varkens zo bij die meneer laten slachten.
Het is jammer dat er zo weinig kleine slagers nog over zijn, het helpt ook niet dat ze zo vreselijk moeilijk te vinden zijn. Zowel voor klanten die dieren willen laten slachten als voor zij die vlees willen kopen - hoe vind je welke slager in jouw buurt nog slacht?
Filmpje deed me trouwens aan dit filmpje denken.
die reserves zijn ontstaan denk ik , dmv verkeerde beelden die via de media in omloop zijn gekomen en daardoor een scheef beeld hebben gecreeerd .