Vlaggetjesdag Scheveningen is al jaar in jaar uit de dag die de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Oorspronkelijk was Vlaggetjesdag de dag waarop vissersschepen met vlaggetjes versierd lagen in de haven om vervolgens uit te varen en op haring te gaan vissen. Tegenwoordig is het een feestelijk programma met allerlei activiteiten en natuurlijk ook heerlijke haring.

Vrijdag 14 juni
Vrijdag is de dag van de haringparty, van 17.00 tot 19.00 uur in de Tweede Haven. Deelname is mogelijk als bedrijf, maar ook individueel is iedereen van harte welkom tijdens deze Vlaggetjesdag-traditie.

's Avonds kan er meegezonden worden tijdens de SingAlong Vlaggetjesdag vanaf 19.30uur in de Tweede Haven van Scheveningen.

Zaterdag 15 juni
Vlaggetjesdag! Een dag vol met activiteiten als muziek, voetbal, oude zeilloggers, miniatuurschepen, rondvaarten en demonstraties van Scheveningse ambachten.

Ook zijn er kinderactiviteiten zoals oud-Hollandse kinderspelen, een kinder-Haring Proeflokaal en Gym.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Alle activiteiten vinden op Scheveningen plaats in het oude centrum en rond de haven. Kijk voor het volledige programma en de plekken van de activiteiten op de website of Facebook.

Zondag 16 juni
Op zondag is het tijd voor Gospel aan de haven. De bekende Black Gospel Groep G-roots zingt samen met jullie vele bekende gospelliederen. Kom naar de 2e Haven van Scheveningen, aan de Dr. Lelykade van 13.00-15.00uur.

Ook varen op de zondag na Vlaggetjesdag de zeiljachten uit om voor de kust van Scheveningen te strijden om de wisseltrofee van de 'Vlaggetjesdag Cup'. De start is om 12.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website.
Dit artikel afdrukken