Na een fairtrade-label en bio-label wordt het volgens Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) nu ook tijd voor een dierenwelzijnslabel voor heel Vlaanderen.

Volgens de minister moeten Vlaamse consumenten die geen plofkip willen eten een diervriendelijkere kip makkelijk in de winkel kunnen vinden. Daar zullen consumenten wel wat meer voor moeten betalen.

In Nederland kennen we het Beter Leven-keurmerk en ontwikkelden de supermarkten hun eigen langzamer groeiende kippen ter vervanging van de plofkip in de schappen. Ook die kip ligt overigens, als 'lokkip', onder vuur van Wakker Dier.

Weyts had voor een Vlaams dierenwelzijnskeurmerk graag met Nederland samengewerkt, maar dat bleek niet mogelijk te zijn, schrijft de Standaard.

Weyts kiest er nu voor de voormalige topman van de Boerenbond, Piet Vanthemsche, de schone taak te geven een Vlaams dierenwelzijnslabel te ontwikkelen. Hij zal daarbij ook supermarkten en slagers betrekken. Ook zal Vanthemsche moeten gaan nadenken over wie producenten controleert op het naleven van dierenwelzijnsregels.
De Standaard - Ben Weyts komt met label voor diervriendelijk vlees
Reageer
  • Deel
Druk af