Sinds eind mei 2019 is Vivera Foodgroup geen eigenaar meer van het vleesverwerkende bedrijf Enkco. Met de overgebleven bedrijfsonderdelen Vivera, Culifrost en Dutch Tofu Company gaat het bedrijf een vleesloze toekomst in. Encko werd verkocht aan de Van Loon Groep.
“Als een van de eerste bedrijven in de wereldwijde vleesindustrie nemen we definitief afscheid van vlees. Wij richten ons vanaf nu alleen nog maar op plantaardige voedingsmiddelen”, aldus Willem van Weede, CEO van Vivera Foodgroup.
Het concern maakt meer dan een miljoen vleesvervangers per week en behoort tot de drie grootste producenten van Europa. Het bedrijf stootte definitief door met de ontwikkeling van de eerste plantaardige biefstuk in de supermarktschappen.
Door de verkoop van Enkco kan het bedrijf zijn investeringen in de productiecapaciteit en de productontwikkeling van vleesvervangers uitbreiden. Zo wordt de productiecapaciteit van de fabriek in Holten in het derde kwartaal van 2019 uitgebreid. Met het oog op de groei van de plantaardige activiteiten neemt Vivera Foodgroup het merendeel van de 100 werknemers van Enkco over.
Vivera - Vivera - Vivera Foodgroup verder op plantaardige markt na verkoop vleesactiviteiten
“Als een van de eerste bedrijven in de wereldwijde vleesindustrie nemen we definitief afscheid van vlees. Wij richten ons vanaf nu alleen nog maar op plantaardige voedingsmiddelen”, aldus Willem van Weede, CEO van Vivera Foodgroup.
Het concern maakt meer dan een miljoen vleesvervangers per week en behoort tot de drie grootste producenten van Europa. Het bedrijf stootte definitief door met de ontwikkeling van de eerste plantaardige biefstuk in de supermarktschappen.
Door de verkoop van Enkco kan het bedrijf zijn investeringen in de productiecapaciteit en de productontwikkeling van vleesvervangers uitbreiden. Zo wordt de productiecapaciteit van de fabriek in Holten in het derde kwartaal van 2019 uitgebreid. Met het oog op de groei van de plantaardige activiteiten neemt Vivera Foodgroup het merendeel van de 100 werknemers van Enkco over.
Oops, in #8 heb ik helemaal over het hoofd gezien dat het voor 4 burgers was. Ook de hoeveelheid en soort kokosolie is aangepast, de prijs is nu 1,12 per burger. Laten we zeggen dat je door groot grondstoffen in te kopen dit kan terugbrengen tot 0,90 tot 1 euro, dan is de ingredientenprijs 30 tot 33% van het totaal. Is dat gangbaar in de levensmiddelen industrie?
Arnold van Woerkom #7 Vegan zoals ik het al heel lang ken staat voor "een levensstijl waarbij – voor zover praktisch haalbaar – wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren voor eten, kleding of andere doeleinden".
Doelstellingen zoals "groen, gezond, respect voor het milieu" zijn wat mij betreft prima, maar vallen naar mijn mening niet onder de definitie vegan.
hier een recept om de Beyond burger na te maken
Ik heb er ook maar een kostprijsberekening op losgelaten. Hij zou €5,26 waarbij de ingredienten in huis tuin en keuken hoeveelheden op amazon wordt ingekocht. Vooral de kokosolie is duur (€1,59)
In de buitenlandse media: Vegan stond oorspronkelijk voor groen, gezond en verantwoord eten met respect voor het milieu en het dierenwelzijn.
Maar dat veganisme is nu overgenomen door de grote voedselindustrie waardoor er van dat ideaal weinig meer overblijft.
Junk food zoals zo'n nieuwe vegan burger of vegan hotdog maar ook kunstvlees is net zo ongezond als een patatje met cola. Ultra bewerkt voedsel is het resultaat van super goedkope ingrediënten met daar dan allerlei dingen, zooi, zoals olie, zetmeel, suiker, houdbaarheid middelen, smaak versterkers, en structuur verbeteraars aan toegevoegd worden.
Er dreigt een groot gevaar dat mensen gaan geloven dat vegan junk food gezond voor hen is. Maar dat is absoluut niet het geval. Aldus het artikel.
Wel eens van processed food gehoord? Wat daar zo goed aan is? Wat is dit dan? En de waarschuwing van medici voor tekorten aan voedingstoffen bij alleen plantaardige voeding?
Geloof maar niet dat je die op een gezonde manier kan aanvullen met supplementen.