Sinds eind mei 2019 is Vivera Foodgroup geen eigenaar meer van het vleesverwerkende bedrijf Enkco. Met de overgebleven bedrijfsonderdelen Vivera, Culifrost en Dutch Tofu Company gaat het bedrijf een vleesloze toekomst in. Encko werd verkocht aan de Van Loon Groep.

“Als een van de eerste bedrijven in de wereldwijde vleesindustrie nemen we definitief afscheid van vlees. Wij richten ons vanaf nu alleen nog maar op plantaardige voedingsmiddelen”, aldus Willem van Weede, CEO van Vivera Foodgroup.

Het concern maakt meer dan een miljoen vleesvervangers per week en behoort tot de drie grootste producenten van Europa. Het bedrijf stootte definitief door met de ontwikkeling van de eerste plantaardige biefstuk in de supermarktschappen.

Door de verkoop van Enkco kan het bedrijf zijn investeringen in de productiecapaciteit en de productontwikkeling van vleesvervangers uitbreiden. Zo wordt de productiecapaciteit van de fabriek in Holten in het derde kwartaal van 2019 uitgebreid. Met het oog op de groei van de plantaardige activiteiten neemt Vivera Foodgroup het merendeel van de 100 werknemers van Enkco over.
Vivera - Vivera - Vivera Foodgroup verder op plantaardige markt na verkoop vleesactiviteiten
Reageer
  • Deel
Druk af