Slimmere productie van voedingsmiddelen, binnen de context van een moderne pluimveeketen, van voer en fokken tot productie, verwerking en consumptie. Daar draait VIV Europe om. VIV Europe 2018 vindt plaats tijdens de eerste ‘Internationale week voor slimme voedselproductie’, een week vol evenementen voor landbouw- en voedselindustrieën.

Het thema van VIV Europe 2018 is ‘Data delen = Beter Pluimvee’. Het doel is om een discussie aan te zwengelen over de voordelen die behaald kunnen worden met het delen van data in de gehele toeleveringsketen van pluimvee. Tijdens de beurs kunnen bezoekers 600 Nederlandse en internationale leveranciers uit de hele keten ontmoeten en kennis nemen van topinnovaties die oplossingen bieden voor de gehele keten.

Kip van Oranje
Letterlijk centraal tijdens de VIV staat het Kip van Oranje Innovatieplein. Kip van Oranje is een netwerkorganisatie die als één van de eersten in Nederland innovatieve pluimveehouders verbindt met nieuwe toepassingsstrategieën. Alle bezoekers van de VIV komen binnen via het Kip van Oranje Innovatieplein. Daar komen ze langs een innovatiebos, vitaliteitsplein, kennistheater en live cooking. De kip van Oranje partners, ei- en vleesconcepten met een goed verhaal, onthalen de VIV-bezoekers in hun ‘glamping’-tenten en voor de verstokte voetballiefhebbers is er zelfs een WK-arena ingericht.

Programma:
Kip van Oranje organiseert drie ‘thema’-dagen met elke dag een andere doelgroep (de primaire sector, de foodsector en de jonge generatie) en inspirerende sprekers.
Op 20 juni ligt de focus op de primaire sector. Naast een seminar over datadelen en het openingscongres - met de officiële openingshandeling door Marjolijn Sonnema, DG Agro en Natuur (LNV) - stelt het Innovatieplatform Kip van Oranje zich voor. Moderator is Paulien Hogenkamp.

Op 21 juni staat 'food' centraal. Het thema is dan ook “Lekker eten voor iedereen”. Naast keynotes en pitches komt ook trendwatcher des vaderlands Adjiedj Bakas aan het woord, en vindt de presentatie van het 'Pluimveeschap retail 2020' plaats. Moderator is Cécile Janssen.

Op 22 juni is het woord aan de next generation. Op deze 'talentendag' vinden College Tours plaats met studenten en young professionals uit de primaire sector en
periferie van de agrifood-sector. Moderator is Hennie de Haan.

Informatie
Datum: 20 t/m 22 juni 2018
Tijd: 10:00 – 18:00 uur
Locatie: Jaarbeurs Exhibition Centre, Jaarbeursplein 6, 3503 RM Utrecht
Prijs: Gratis (registratie)
Aanmelden: Registreren kan via de website.

Kijk op de website voor meer informatie over de beurs.
Dit artikel afdrukken