Achtendertig jongens op een school voor kinderen met leer- en opvoedingsproblemen in Norwich krijgen de komende maanden iedere dag een dosis visolie-supplementen. Een en ander is bedoeld om te onderzoeken of de omega-3-vetten daarin de gedragstoornissen kunnen helpen verminderen. Waarschijnlijk is dit onderzoek de eerste in zijn soort.

De jongens van de Eaton Hall Special School in Norwich zijn tussen de 10 en 16. Er is een toenemende hoeveelheid bewijs die suggereert dat omega-3-visoliën sociale en gedragstoornissen helpen corrigeren bij mensen met een gebrek aan dit type vetzuren. De EPA-vetzuren in visolie hebben niet alleen een positieve invloed op onze stemmingen en daaraan gerelateerd gedrag maar zorgen ook voor een betere werking van ons geheugen en concentratievermogen.
Lianne Quantrill van de school verwacht dat de resultaten van het onderzoek mogelijk een heel andere kijk op het nut van voedingssupplementen gaan hebben bij gedragsstoornissen.


De leraren van de school hebben besloten om ook hun eigen kinderen de visolie te geven. Ze doen alleen niet mee aan het onderzoek. In Engeland lijkt heel duidelijk een nieuwe wind te gaan waaien: alles begint bij wat je eet. Prins Charles zal er ongetwijfeld blij mee zijn.

Bron: BBC
Dit artikel afdrukken