De Tomahawk is een gemarineerd stuk varkensvlees-aan-een-lang-stuk-bot van zo'n 300-400 gram zwaar, in de vorm van een tomahawk, de beruchte Indiaanse bijl, aldus Vion. Het in een zwarte verpakking gestoken product heeft een premium uitstraling en is er in drie smaken: Herbes de Provence, Sweet & Smokey en Hot & Spicy.
Dat klinkt creatief. Maar wie even rondkijkt op Internet, vindt de 'tomahawk steak', een gangbare benaming voor een stuk rib-eye-met-een-lang-stuk-bot eraan. Van het rund welteverstaan. Eigenlijk dus een côte de boeuf, alleen met een langer stuk bot eraan. Minstens 12 centimeter, volgens topslager Chateaubriand. Of dat ook lukt met een varken? Dat wordt nameten van de zomer.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik vind dat VION hartjes logo wel geinig op de verpakking.
Voor mannen kan dit een aardig product zijn; los even van de smaak en wat er verder mee is gedaan/aan is toegevoegd.
Het is niet echt een product dat je als mannen deelt met elkaar. Het is stoer om zelf zo'n 'bijl' te barbecueën en dan te eten en af te kluiven.
Maar waarom Vion dan niet meteen een Ladies-Tomahawk® introduceert, is een raadsel. Of is de barbecue echt voorbehouden aan de man en wordt de vrouw weer verbannen naar het eeuwige worstje en kipfilet?