Het blad schrijft: Het tonen van het slachtproces middels een filmpje op internet valt niet in goede aarde.
Vion Duitsland maakt op haar website bekend virtueel de deuren te openen voor de consument.
In een 7 minuten durende video wordt op de website www.vion-transparenz.de onverbloemd getoond hoe het slachtproces verloopt. Tijdens het Fleischcongres, volgende week in Frankfurt, zal CEO Francis Kint het pr-offensief toelichten.
Op de site zijn twee reportages te zien van de transformatie van levende dieren - varkens en koeien - in het levensmiddel vlees. In het Duits lichten een Nederlandse en en Duitse dierenarts toe welke handelingen worden verricht en waarom.
Ik zag het meerdere malen in het echt in verschillende slachthuizen en kan verklaren: wie dit heeft gezien, weet wat er in een goed Noord-Europees slachthuis gebeurt.
Dat bezoek aan een slachthuis hoeft niet meer, want Vion laat het allemaal zien.
Of je vlees er lekkerder van gaat smaken, is weer een heel ander vraagstuk.
VION_Transparenzfilm PORK DEU from Vion Tierschutz on Vimeo.
VION_Transparenzfilm BEEF DEU from Vion Tierschutz on Vimeo.
Op 5 januari krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
#4 Ja en Nee Dick. Uiteenlopende of tegengestelde meningen. Prima. Het scherpt de geesten. Maar dan wel met open vizier en niet anoniem zoals #rno dat hier doet. Dat hoort niet bij een volwassen discussie en zeer zeker niet bij Foodlog.
Wie niet wil weten hoe dat lapje vlees op zijn bord komt, na ht verlaten van de wei of stal, kan beter vegetarier worden. Scheelt gelijk een stuk in de minder vlees eten discussie
Marc, als je bedoelt dat hier een open gesprek kan plaatsvinden tussen heel verschillend denkende mensen, dan is mijn antwoord: ja!!
Het is niet altijd makkelijk, dat wel.
#2 Dat is het mooie van Foodlog. Daar komen verschillende meningen en opvattingen bijeen. Maar altijd herkenbaar. Dat is toch zo Dick Veerman?
Ik ken mensen die vegetariër zijn geworden toen er ruim dertig jaar geleden op de publieke TV het slachten van kippen in een abattoir werd getoond. Dus wat mij betreft mag Vion vooral zo doorgaan.