Afgelopen nacht zijn vijf bewoners van een wooncentrum voor afhankelijke ouderen in Lherm, in het zuidwesten van Frankrijk, overleden na het eten van hun zondagse avondmaaltijd. Nog vijftien bewoners liggen in het ziekenhuis en verkeren in kritieke toestand, aldus de Franse media. In La Chêneraie wonen 82 bejaarden.

De autoriteiten vermoeden dat er sprake is van een voedselvergiftiging. Volgens de kleindochter van één van de overledenen stond er zondag avond Périgord-salade, een regionaal gerecht met foie gras, gésiers (eendenmaagjes) en eendenborstfilet, op het menu. Volgens een ander familielid zou het juist om de fijngemalen maaltijden gaan voor een aantal bewoners in hun laatste levensfase. De maaltijden en de keukens worden uitgebreid onder de loep genomen, naar welke ziekteverwekker wordt gezocht is nog niet duidelijk.

Het verzorgingshuis laat er zich op voorstaan dat het maaltijden uit de regionale keuken serveert en die in geheel in eigen keuken klaarmaakt. Justitie stelt een onderzoek in om vast te stellen of sprake is van dood door schuld.
Le Monde - Soupçons d?intoxication alimentaire : cinq morts dans un Ehpad en Haute-Garonne
Reageer
  • Deel
Druk af