De kijkers leverden meer dan 40.000 mensen handtekeningen onder de petitie op om biggensterfte terug te dringen, laat Varkens in Nood vanmorgen weten.

In de video is te zien hoe zieke of zwakke biggetjes worden doodgeslagen door de boer. Niet alle biggen zijn in één keer dood en worden toch bij de overige dode dieren gegooid. Varkens in Nood: "Duizenden mensen reageerden geschokt of verdrietig op de video, zo reageert één van de kijkers 'Waarom in vredesnaam? Ik word hier boos, moedeloos en intens verdrietig van.' De video wordt nog steeds veel gedeeld."

Varkens in Nood toont zich tevreden over zijn campagne. De organisatie laat in een persbericht vandaag weten: Het enorme bereik van de video en de grote hoeveelheid reacties en petitieondertekeningen zijn een duidelijk signaal dat men dit soort misstanden niet langer pikt. Directeur Hans Baaij: “Ik wil benadrukken dat onze campagne niet is gericht tegen de individuele boeren. Ook zij zijn slachtoffer van het systeem. De overheid en supermarkten hebben de macht om de biggensterfte te verlagen. Staatssecretaris Van Dam heeft inmiddels laten weten dat hij vindt dat het aantal biggen per worp beperkt moet worden. Dat is mooi, maar we stoppen de campagne pas als er concrete afspraken zijn gemaakt.”Fotocredits: Varkens in Nood
Dit artikel afdrukken