Iets meer dan 64% van de deelnemende telers aan het keurmerk ziet er geen meerwaarde meer in. Bijna 83% van de telers die er niet in zijn gestapt zien die meerwaarde niet. Een ruime vijfde van de deelnemende telers denkt dat het keurmerk onderscheid biedt. Iets meer dan 6% van de niet-deelnemende telers denkt dat. Vooral het uitblijven van een betere opbrengstprijs voor de gecertificeerde producten blijkt ergernis te wekken. Bijna 75 procent van alle ondervraagden vindt een meerprijs van minimaal 10% noodzakelijk ter compensatie van hun meerkosten.
Na een campagne van Greenpeace, leggen de belangrijkste inkooporganisaties van Nederlandse supermarkten (bijna 70% van de markt: Superunie, Jumbo, Lidl en Aldi) sinds 2018 de voorwaarden van PlanetProof op aan hun toeleveranciers. Uitzondering vormt Albert Heijn. Het bedrijf zei destijds onmiddellijk 'door te gaan waar PlanetProof stopt'.
#7 Hans,
Oké. De meeste labels zeggen mij in ieder geval te weinig om daar rekening mee te houden.
#6 zie #1 > PlanetProof > label dat frustreert > stel de kritische vraag in hoeverre labels functioneel zijn en wie waarom > gaf een voorbeeld van een ander label dat rammelt ..... > waarop jij reageerde.....
#5 Hans,
In hoeverre heeft dit met PlanetProof te maken?
Op beide soorten kippen zie ik namelijk enkel dat Beter Leven keurmerk en daar gaat dit topic niet over.
#4 Syske, die van jou heeft een Frans paspoort , maar deze die we kochten niet .
Zoals je ziet komt de tekst op de verpakking overeen met wat ik letterlijk schreef...
De Franse dame wordt geadviseerd zich te kruiden als volgt:
"Verwijder de folie. Bestrooi de hele kip met (kip)kruiden aan buiten- en binnenzijde. Vul eventueel de hele kip met knoflook, citroen en rozemarijn."
Of er dan nog iets qua smaak over blijft van het volgende 'karakter" geleuter, lijkt me sterk gekruid:-
"In Frankrijk kiezen de liefhebbers vaak voor een hele kip. Waarom? De smaak en de structuur komt bij de hele kip het beste naar voren. Elk gedeelte van de kip heeft zijn eigen karakter."
Coq au vin, daaarentegen wordt qua smaak wel eenzijdig gericht; dat doe je niet met kip, maar met een haan. Bij voorkeur een haantje dat langer op moet staan, want wat peziger is door zijn specifieke arbeid als haremhaan.. Hier een gemarineerde, klaar voor de pan. In het Vlaams noemen wij het hier lokaal ook wel een 'poeper'.
Hier ligt er een die zijn hoofd verloor. Niet door de liefde maar een bijltje.
En wie het lef heeft om een Poulet de Bresse op de AH-manier te verkrachten met kruiden van binnen en buiten, verdient een jaar cel.
ps. Mijn lieve mama zaliger was een Vlaamse boerendochter. Kookte fantastisch. Had geen zin in boerenarbeid, en werkte in een hotel restaurant voor de oorlog in Knokke, en werd, niet uniek in die tijd - gevraagd om te komen koken in een Haagse keuken van een beter gesitueerde familie. Dat was 'en vogue' in die tijd. Een Vlaamse kookster. Ze kon er niet aarden. Raar volk, die 'Ollanders'...
#1 Hans,
Bij die hele kip van AH staat op de site van AH:
De Franse scharrelkip groeit op in de Bretagne, deze regio kenmerkt zich door het milde zeeklimaat. Hierdoor kunnen de kippen buiten in de weides scharrelen.
Het goede Franse buitenleven komt terug in de smaak van het vlees.
De scharrelkippen kunnen dagelijks gedurende minimaal 8 uur naar buiten.
Gevoed met 100% plantaardig voer, waarvan 70% granen
Deze scharrelkip krijgt twee sterren van de dierenbescherming.
Zo te zien hebben die kippen dus wel degelijk buiten gescharreld.