Supermarkt discounter Lidl, bekend van ‘de beste supermarkt in groente en fruit’, heeft sinds deze week twee anti-verspillingsproducten in het assortiment van ‘minder perfecte groenten’, schrijft Distrifood. De verspil-me-niet pastabasis voor soepen en de verspil-me-niet pastabasis voor pasta lijken een vervolg op de ‘verspil mij niet, ik ben nog goed’-actie van eind augustus. Verse producten op de laatste houdbaarheidsdatum werden toen aangeboden voor €0,25.

Het concept anti-verspillingsproducten is afgekeken van de dames van Kromkommer, die in 2012 startten met dit idee. Mislukte groenten, zoals peentjes met twee pootjes en kromme komkommers werden verwerkt tot anti-verspillingssoep.

Sindsdien is de markt voor krom groente en fruit geëxplodeerd. “Bedrijven die producten maken van ingrediënten die anders verspild zouden worden, schieten als paddenstoelen uit de grond. De kwaliteitseisen voor groente en fruit staan inmiddels stevig op de politieke agenda. En ook in het buitenland krijgt kromme groente en fruit steeds meer voet aan de grond. Dat is meer dan wij in 2012 ooit hadden durven dromen. Daar zijn we dan ook supertrots op!” aldus de dames via hun blog. Kromkommer heeft zijn functie gehad en stopt ermee.
Distrifood - Lidl legt antiverspillingssaus en -soep in schap
Reageer
  • Deel
Druk af