Business Insider was benieuwd en sloeg aan het rekenen.

Bij beide supers blijkt het verspakket stukken voordeliger dan dezelfde ingrediënten los gekocht.

Een verspakket houdt het midden tussen een gemakkelijke kant-en-klaarmaaltijd en het moeilijkere zelf bedenken, verzamelen en koken van een maaltijd. Met zo’n pakket heb je bijna alle verse ingrediënten voor een bepaald gerecht handig bij elkaar. Alleen ingrediënten als vlees, melk of kaas moet je meestal nog apart kopen.

Business insider bekeek de prijs van 3 soorten pakketten: Italiaanse lasagne, Mexicaanse burrito’s en pompoensoep. Van ieder pakket kochten ze de ingrediënten ook los in de desbetreffende supermarkt. Waren ze niet per stuk verpakt, dan berekende Business Insider het terug naar prijs per stuk. Het blad ging uit van de goedkoopste verpakkingen.

verspakket pompoensoep Albert Heijn foodlog media

Alle verspakketten blijken goedkoper. Met €0,81 verschil op €4,19 (19%), lijkt het verschil bij de Jumbo pompoensoep nog wel mee te vallen. Wie Mexicaanse burrito’s wil maken, is veel goedkoper uit met een pakket. Bij zowel AH als Jumbo bespaar je ruim 30%, dik €2. Dat is bepaald geen kattenpies. Je kunt de precieze prijsverschillen hier checken.
Fotocredits: 'Verspakket Albert Heijn', FL Media
Dit artikel afdrukken