LNV is niet het enige ministerie van eten. Economisch valt het produceren en verkopen van voedsel onder Economische Zaken. Dat ministerie besloot in 2008 tot iets unieks in ons polderende land. Op het risico af dat ergernissen eindelijk eens bij hun naam genoemd zouden worden, werd een zogenaamd crowd sourced Innovatieplatform opgezet via LinkedIn.

Dat gaat ook over voeding en voedsel en de barrieres die innovatie en de ontwikkeling van kwalitatief betere producten in ons land in de weg staan. Alles kon gezegd worden.

Op woensdag 1 juli a.s. heeft het virtuele netwerk zijn eerste fysieke bijeenkomt in de voormalige Caballero-fabriek in Den Haag.

Omdat de open discussie een van de grote verdiensten is van foodlog.nl en omdat hier de laatste maanden de nodige ideeën voorbij zijn gekomen over de toekomst van de voedselproductie en -verkoop in Nederland, nodig ik foodloglezers graag uit om deelte nemen aan de eerste fysieke bijeenkomst van eten in Nederland beter te produceren.

Ik mocht het onderdeel voeding coördineren. En jazeker, daarin heb ik Dick Veerman gevraagd een van de sprekers te willen zijn, naast Kees de Gooijer (Food & Nutrition Delta) en Bert Tournois (TDI).

Wouter de Heij
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Datum : woensdag 1 juli 2009
Locatie : Caballero Fabriek – Den Haag.

Heb je zin om te komen, meld je dan aan via communityoftalents.nl (waar je ook het programma vindt). Uiteraard gaan we het daarna hier hebben over die dag en wat deze manier van beleid maken kan betekenen voor Nederland.
Dit artikel afdrukken