Hugo sprak tijdens het symposium ‘The Future is Here’ in Melbourne, georganiseerd door het advocatenkantoor Foodlegal. Haar presentatie ging over het ontwerpen van voedingsmiddelen voor een vergrijzende bevolking. Naast haar werkzaamheden als diëtist is Hugo ook coördinator van ‘The Lantern Project’. Dit project is gericht op het verhogen van de kwaliteit van leven in Australische bejaardentehuizen door middel van voeding.

Hugo onderkende 4 gebieden waarop voedingsproducenten kunnen inspelen om de vergrijzende bevolking het leven gemakkelijker te maken:
- kleinere porties, omdat ouderen minder eetlust hebben
- rijk aan voedingsstoffen, zodat ze voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgen ook als ze minder eten
- aandacht voor het voorkomen van voedselverspilling
- aandacht voor de verpakking, die ouderen gemakkelijk moeten kunnen openen én lezen.

Volgens het Australische bureau voor de statistiek (ABS) stijgt het aantal mensen met een leeftijd tussen de 65 en 84 jaar van 2,4 miljoen in 2007 naar 4 miljoen in 2022. Het bureau verwacht dat er in 2056 1,7 miljoen mensen van 85 jaar of ouder zijn. Die groei biedt marktkansen voor levensmiddelen die toegespitst zijn op ouderen.

fotocredits: 'Boterstraat', Pim Geerts

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken