Zo zouden werkgevers bijvoorbeeld tijdens vergaderingen groenten als snack kunnen aanbieden. Vergadergroenten zouden volgens de Wageningse onderzoekers in de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten te kunnen voorzien.
Fotocredits: infographic, Wageningen UR
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik heb nu de gewoonte aangenomen om bij elke maaltijd groente als onderdeel toe te voegen, als is het maar een gefruit uitje of flink wat cress.
Ik denk niet dat ik het altijd haal; alleen bij Veronica's 'groenterijk Mediterraans recept' of een Aziatisch recept, wat ik gelukkig wel vaak doe.
Maar tijdens een vergadering iedereen bijv. worteltjes aanbieden? Ik zie het al voor me ....
Ik heb trouwens nooit in vergaderingen (noch in de pauze) snacks aangeboden gekregen.
Toch is het echt niet zo vreselijk moeilijk om voldoende groenten binnen te krijgen. Een tomaatje of wat komkommer op je kaasboterham of je boterham met pindakaas en voor het avondeten niet altijd de Nederlandse prak maar een groenterijk mediterraan recept koken. Ik haal het al jaren dagelijks zonder moeite. Mij lijkt het grootste probleem dat steeds minder mensen dagelijks een maaltijd zelf koken, dan ontstaat er al snel een gebrek aan groenten. En of dat tij nog te keren is?