Vorige week werden in Jekaterinenburg alle Jack Daniel's producten van de schappen gehaald, nadat er een 'verdachte stof' in de Jack Daniel’s Tennessee Honey whiskey was gevonden.

Likeur bevat honing en suiker
Het verweer van de Brown-Forman Rus Company - de vertegenwoordiger van Jack Daniel's in Rusland - luidde toen dat de federale dienst voor consumentenrechten Rospotrebnadzor zich vergist had en de whiskey likeur voor whiskey had gehouden. In de likeur zijn suiker en honing verwerkt.

'Chemical formula includes benzyl ether components'
Vandaag heeft Rospotrendazor de uitkomsten van het laboratoriumonderzoek bekend gemaakt, meldt Itar-Tass. Daarbij is een stof aangetroffen die wijd verbreid gebruikt wordt in insecticiden. Itar-Tass meldt niet hoeveel van de stof is aangetroffen - het zou heel goed om sporen kunnen gaan.

Jack Daniel's gaat de testresultaten door een onafhankelijke instantie laten verifiëren, maar laat al weten dat "onze producten veilig zijn en geen bedreiging vormen voor de volksgezondheid", citeert Itar-Tass. Dat is niet ondenkbaar want sporen van landbouwhulpstoffen zullen in vele voedselveilige producten altijd kunnen worden gevonden met voldoende verfijnde analysetechnieken.
Dit artikel afdrukken