In een stuk op de opiniepagina van de Volkskrant schrijft bakker Menno 't Hoen dat brood ongezond is. Voor aanhangers van het paleodieet is dat geen nieuws. Voor gewone mensen echter wel. Onmiddellijk nadat het bericht gisteravond verscheen barste op twitter een stroom berichten los: waarom noemt een bakker brood ongezond?

't Hoen blijkt zich te verzetten tegen de Volkorenbus en houdt een pleidooi voor prachtig wit brood. Hij schrijft: "Het wordt tijd om brood de nederige plaats te geven waar het past: als begeleider van de maaltijd. Als iets dat lekker is in plaats van gezond. En als u het eet: kies dan voor een goed gemaakt stuk brood zonder toevoegingen dat een lange rijstijd heeft gehad. Haal vezels, vitaminen en mineralen uit groente en fruit. En doe vlug een stap opzij als de volkorenbus komt aandenderen."

Het is natuurlijk slimme marketing. Nu bewust Nederland overstapt op paleo en koolhydraatarm, moet je als bakker de bakens verzetten. Bakker Frank van Eerd uit Maastricht kiest een heel ander strategie. Hij maakt gezond brood en heeft daarvoor de instemming van Hormoonfactorman Ir. Ralph Moorman.
Wie gelooft u?

Fotocredits: Mirakuleus, de Volkorenbus op de Alpe d'HuZes
Dit artikel afdrukken