De Vegetarische Slager wordt overgenomen door Unilever. Dat meldt zojuist nu.nl.

Oprichter Jaap Korteweg blijft betrokken bij de fabrikant van plantaardige voedingsmiddelen. Financiële details over de overnamesom en andere voorwaarden worden niet openbaar gemaakt.

Korteweg wil met zijn Vegetarische Slager de grootste 'slager' ter wereld worden. Op dit moment is zijn merk in zeventien landen te koop. Unilever is in 170 landen actief en daarom volgens Korteweg de meest geschikte partner. Hij vertelt nu.nl dat er meer kandidaten waren, maar dat Unilever - dat wil groeien in het segment vleesvervangers - past bij zijn ambities. Korteweg formuleert dat zo: "Puur financieel gezien hadden we misschien beter voor een andere aanbieding kunnen gaan, maar we hebben voor Unilever gekozen voor de grootst mogelijke groei. We willen over een paar jaar tien keer zo groot zijn, in plaats van vijf keer zo groot."

De Vegetarische Slager maakte al vleesvervangers voor het Unilever-merk Unox en voor snackketen Smullers. Korteweg blijft als inspirator verbonden aan zijn merk en wijst er nadrukkelijk op dat het even innovatief zal blijven.
Nu.nl - Unilever neemt De Vegetarische Slager over | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  • Deel
Druk af