De Vegetarische Slager heeft al een productiehal gekocht in Breda, die met hulp van de obligatielening zal worden ingericht tot een van de modernste vegetarische voedselfabrieken ter wereld, met een capaciteit van 50 miljoen vleesvrije maaltijdcomponenten per jaar. Door de snel groeiende afzet ontstond de behoefte een eigen fabriek te bouwen. Jaap Korteweg daarover: “een eigen fabriek biedt ons de mogelijkheid om sneller nieuwe producten te ontwikkelen en grotere volumes te produceren waardoor op termijn de prijs van onze producten lager zal kunnen worden, waarmee het in binnen- en buitenland binnen het bereik van een groter publiek komt. Ons uiteindelijke doel is om de grootste slager ter wereld te worden.”
'De vegetarische Slager gaat naar de beurs'
De Vegetarische Slager wil in totaal € 2.499.500 aan obligaties uitgeven. De lening heeft een looptijd van 7 jaar met een rente van 5% en wordt gefaciliteerd door NPEX, de MKB beurs van Nederland. Directeur Adriaan Hendrikse van NPEX: “Nog voor de publiekscampagne gestart is, kwam er al een hausse van intekeningen op gang waarvan we de indruk hebben dat die voor een groot deel bestaat uit enthousiaste klanten van de Vegetarische Slager die allemaal hun steentje willen bijdragen. Het eerste miljoen is nu opgehaald. Dat biedt perspectief voor de resterende 1,5 miljoen aan obligaties.”
De inschrijving sluit op 4 december a.s. tenzij het bedrag al eerder is opgehaald.
In 2008 startte Jaap Korteweg de Vegetarische Slager vanuit de behoefte om vlees te produceren waar niet langer dieren aan te pas komen, maar "dat wel dezelfde smaak, bite, geur, kleur, beleving en voedingswaarde heeft als echt vlees". De Vegetarische Slager heeft inmiddels meer dan 2.600 verkooppunten en de producten zijn in 13 landen te koop.
Fotocredits: De Vegetarische Slager
Op 6 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
In deze komt er 1 belangrijke vraag in mij op.. Wat definieert een vleesvervanger ?
Is dat iets van vorm of smaak of structuur of minimale of maximale chemische gehalten aan vitamines, mineralen of belangrijker, EIWIT-gehalte of VET-gehalte.. Of een maximum aan koolhydraat-gehalte..
Of moet het gewoon op onze oude bekende vleesprodukten lijken. Is het verleden van het bekende de norm.. Of puur een minmale veodings-vereiste die vlees invulde !
Of een beleving. Of gedreven vanuit een benutting van restprodukten van plantaardige produktie..
Koeien die perspulp, bierbostel en citruspulp tot waarde brengen...
Ik zag wel eens vleesvervangers met 12-14 % eiwit... Brood/havermout heeft ook die gehaltes.. Staat graan dan ook voor een vleesvervanger... bonen.. Of is dat niet lekker genoeg om te dienen als vleesvervanger..
Of is vlees gewoon een derde produkt, naast de standaard aardappels en groente.. Of is het bijprodukt,.. de jus de drijvende kracht van vlees(vervanger).. Of is dat dan weer het zoutige van de het bijprodukt van het derde deel van de maaltijd. Of is het het vettige...
Alleen het eureka van de vegetarische slager is me te hoog.
Juist ook vanwege zijn herkomst van Fosfaat en Stikstof basis grondstoffen; ik meen dat ik Jopie goed gelezen heb en heel goed begrijp juist!/?!
In je link ( mooie avond moet dat geweest zijn!!) zie ik de bevestiging over mijn vraag qua energie:
maar die blijft juist volledig onbeantwoord..
Hendrik schoffelt dit juist niet onderuit. Als iemand mij vertelt heeft waar al het stikstof vandaan komt wat mijn bord/maag bereikt is dat juist Hendrik. Stikstof is synoniem voor fossiel en zonder fossiel stikstof groeit er maar de helft of minder op aarde.
Dick,
schuldig voelen hoeft ook niet. alhoewel ik dat beleggen zonder bankgarantie in de regel eng vind om breed te promoten; zijn de meeste gezinnen niet voor bestand; gelijk aan voedsel mythes zeg maar.
Jeroen, het is het grappige of/of en alles-of-niets denken dat ik probeerde te vangen in 'hé, hé, hé'. Ik denk wel dat je Jopie nog even goed moet lezen. Hij gaat naar wat voor de mest komt in de natuur: plantjes en zijn worteltjes. Hendrik zal het graag onderuit schoffelen, maar dat geeft niet. Zo leren we het er steeds preciezer over hebben.
Over de energie en recycling behoeften van de moderne stadse vega: lees hier. Ik voel me niet schuldig in ieder geval.
Dick, in #18 geef je een reactie van hé hé hé wat zijn jullie hier aan het uithalen.
ik vraag me af wat Foodlog hier uithaalt; ik lees enkel het volgende:
Beleg in de vegetarische slager; iedereen vind het een goed idee
o.a. Natuur & milieu: Natuur & Milieu zet zich al jaren in voor duurzame landbouw en stimuleert het eten van minder vlees. Wij helpen de Vegetarische Slager graag bij het realiseren van deze droom.
De eerste zin; duurzame landbouw hoort niet thuis is dit verhaal. Te gladde marketing.
De vegetarische slager vertelt HELEMAAL NIETS over KRINGLOOPLANDBOUW. Dat kan toch niet alla 2015; Hendrik kaart dit punt geheel terecht aan in mijn ogen.
(Foodlog stelt deze vraag keurig apart via opinie stuk van Jopie n.a.v. artikel op Grist)
Het is de grote droom van de Vegetarische Slager om de bio-industrie overbodig te maken.
Prima, mooi opgeschreven maar dan hoop ik toch echt wel dat z'n dierlijke mest input bio-industrie vrij is; jammer dat de slager daar niet open en duidelijk over durft te zijn.
@Jos: 30ton per hectare vermelde Hendrik niet in totaal. oftewel 30.000liter mest voor hoeveel vegetarisch vlees....? #blijfkritischaub
Prijsambitie vind ik heel keurig en juist geformuleerd; alla de IKEA filosofie; “To create a better everyday life for the many people”, this is the IKEA vision. Our business idea is “to offer a wide range of well-designed, functional home furnishing products at prices so low that as many people as possible will be able to afford them”.
Ik mis geheel het MVO jaarverslag van dit bedrijf!!
Carbon Foodprint. Hoeveel energie gaat de fabriek verbruiken en waar komt die energie vandaan? (lees investeer ik nu voor een beter klimaat of een evenzo snelle ratrace naar het einde van fossiel; wordt geen woord over gerept).
een belegging zonder enige borging; geen AFM
eh we hebben toch wel genoeg Dexia leed en ene DSB bank leed gehad.
Nou ben ik een beleggingsleek dus graag hier een aanvulling op.
Hoe risicovol is deze belegging volgens de criticasters van Foodlog ??
Of concreter ABP heeft ook heel veul obligaties gekocht; gezien laatste nieuws rondom dat pensioenfonds?