De Vegetarische Slager startte op 6 oktober met de campagne om samen met het publiek de vegetarische fabriek te financieren. De campagne wordt ondersteund door Stichting Natuur en Milieu. Crowdfunders kunnen intekenen op een obligatielening. In het persbericht bij de mijlpaal van €1 miljoen meldt de Vegetarische Slager:

De Vegetarische Slager heeft al een productiehal gekocht in Breda, die met hulp van de obligatielening zal worden ingericht tot een van de modernste vegetarische voedselfabrieken ter wereld, met een capaciteit van 50 miljoen vleesvrije maaltijdcomponenten per jaar. Door de snel groeiende afzet ontstond de behoefte een eigen fabriek te bouwen. Jaap Korteweg daarover: “een eigen fabriek biedt ons de mogelijkheid om sneller nieuwe producten te ontwikkelen en grotere volumes te produceren waardoor op termijn de prijs van onze producten lager zal kunnen worden, waarmee het in binnen- en buitenland binnen het bereik van een groter publiek komt. Ons uiteindelijke doel is om de grootste slager ter wereld te worden.”

'De vegetarische Slager gaat naar de beurs'
De Vegetarische Slager wil in totaal € 2.499.500 aan obligaties uitgeven. De lening heeft een looptijd van 7 jaar met een rente van 5% en wordt gefaciliteerd door NPEX, de MKB beurs van Nederland. Directeur Adriaan Hendrikse van NPEX: “Nog voor de publiekscampagne gestart is, kwam er al een hausse van intekeningen op gang waarvan we de indruk hebben dat die voor een groot deel bestaat uit enthousiaste klanten van de Vegetarische Slager die allemaal hun steentje willen bijdragen. Het eerste miljoen is nu opgehaald. Dat biedt perspectief voor de resterende 1,5 miljoen aan obligaties.”
De inschrijving sluit op 4 december a.s. tenzij het bedrag al eerder is opgehaald.

In 2008 startte Jaap Korteweg de Vegetarische Slager vanuit de behoefte om vlees te produceren waar niet langer dieren aan te pas komen, maar "dat wel dezelfde smaak, bite, geur, kleur, beleving en voedingswaarde heeft als echt vlees". De Vegetarische Slager heeft inmiddels meer dan 2.600 verkooppunten en de producten zijn in 13 landen te koop.

Fotocredits: De Vegetarische Slager
Dit artikel afdrukken