De Vegetarische Slager is uit 'De Leukste Slagerij 2018'-wedstrijd gezet. Volgens de organisatoren van de wedstrijd, de vakbeurs voor slagers Slavakto, is De Vegetarische Slager helemaal geen slagerij.

De Vegetarische Slagerij had zich met zijn vestiging 'De Vleesch Lobby' in Den Haag ingeschreven voor de verkiezing. De (betaalde) inschrijving werd gewoon geaccepteerd. Bij de deze week bekend gemaakte tussenstand bleek de Vleesch Lobby met 3.419 verreweg de meeste stemmen te hebben gekregen in Zuid-Holland. De moderator van de verkiezing zegt zich bij de diskwalificatie te beroepen op de definitie van Van Dale: een 'slagerij' is een "winkel van een slager", schrijft Pig Business.

Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager, reageert verbaasd. "De Vleesch Lobby is ons restaurant en winkel in Den Haag waar gasten en klanten terechtkunnen voor het ‘nieuwe vleesch’, ofwel vegetarische en plantaardige lekkernijen met de structuur, de smaak en de beleving van vlees. We zijn een ambachtelijke slagerij, maar dan met vegetarisch ‘vleesch’."
PigBusiness - Vegetarische Slager geen ?Leukste slagerij? | Pigbusiness.nl - Nieuws voor varkenshouders
Reageer
  • Deel
Druk af