De NOS meldt de verheugende boodschap over een product waar tot voor kort gewone mensen te weinig geld voor hadden.

Vegetariërs en dierenliefhebbers in het algemeen beschouwen ganzenlever als een moorddadig stukje vlees. Ganzen krijgen letterlijk gedwongen voeding, de granenbrij wordt hen met een trechter door de strot geduwd. Hoewel de praktijk al jarenlang omstreden is ontstond in 2008 pas een echte rel. Daarna haalden veel supermarkten de omstreden delicatesse uit de schappen. De Belgische restauranteigenaar Paul Florizone heeft lang gezocht naar het juiste recept voor een vegetarische versie. Vandaag presenteert hij het resultaat voor het eerst in Nederland, op de Food Inspiration Days in Veghel.

Toen het nieuws bekend werd, zei de Vegetarische Slager meteen het product allang te hebben.De Vegetarische Slager heeft ook een vegaversie van de filet américain. Die is heel populair op de redactie van Foodlog omdat hij voedselveiliger is dan het orgineel van fijngemalen vlees en daadwerkelijk echt smaakt.

Nieuws over 'de beste' nep is nogal in de mode de afgelopen weken. Imitatievlees is nu net zo in als eiken van geplastificeerd formica in de jaren '70 van de vorige eeuw. Daarom is foute - nep, zo u wilt - foie gras zo populair en ook bij de NOS nieuwswaardig.
Dit artikel afdrukken