Voor het onderzoek werden meer dan 1.300 interviews geanalyseerd. Daaruit kwam dat vegetariërs weliswaar een beter gewicht hadden en ook minder alcohol dronken, maar dat zij er 'vaker van overtuigd [zijn] dat hun fysieke gezondheid en sociale relaties van minderwaardige kwaliteit zijn', schrijft De Standaard.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ja (ervaring) het volgen van een dieet levert sociale problemen op, bij gezamenlijk eten (van werklunch tot feestelijk dinertje) en met hapjes. Daar kun je (en je omgeving) meer of minder een probleem van maken; feit blijft dat ik niet even pizza kan eten als ik moet overwerken.
Bij de groep mensen die een dieet gaan volgen "om van vage klachten" af te komen vraag ik me soms af of het middel erger is dan de kwaal. Selectief de voedingsmiddelen waar je overgevoelig voor bent vervangen door anderen, met vergelijkbare voedingswaarde, die je wel kunt verdragen is goed. Wild schrappen in de lijst van dingen die je eet kan leiden tot gebrek aan essentiële voedingsstoffen.
Als je gezond bent, doe je gewoon mee met de massa, dat is het makkelijkste. Als je begint te merken dat er dingen niet goed gaan, dan is het percentage mensen die dan iets aan de voeding gaat doen (want 'vegetarisch is gezond' is de mantra) groter. Binnen de veganistische groep en paleogroep net zo heb ik gemerkt, bij de eerste zitten veel types met vage problemen, en binnen de paleogroep heb je ook een grote groep die vanwege allergieën en gezondheidsproblemen bij paleo zijn gekomen, alsmede ook geestelijke problemen. Eigenlijk heel logisch, je moet enigszins raar zijn wil je iets als veganistisch of paleolitisch doen, want je zet jezelf al snel buiten de maatschappij.