In een video op YouTube legt hij uit dat zijn vegan-lifestyle hem lichamelijk en mentaal uitputte. Hij kreeg klachten: vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, depressie, concentratieproblemen en stijfheid in zijn gewrichten.
Hij probeerde allerlei diëten om zijn gezondheid op te krikken voordat hij besloot het weer met dierlijke producten te proberen. Het bezorgde de veganistische sporter een gigantische identiteitscrisis, maar het hielp.
Voor Shieff was het herstel van zijn gezondheid het bewijs dat dierlijke producten eten iets natuurlijks is. “Ik luister naar mijn lichaam en dat heeft mij op een ander pad gebracht,” aldus de ex-veganist.
Tim Shieff. World class idiot. Being vegan didn't make you sick, drinking your own piss and doing a "water fast" made you sick (among all the other ridiculous things you've done and consumed). Stop giving vegans a bad name and perpetuating a stereotype.
— SillyIlly1 (@Illy1Silly) February 26, 2019
Now I’m all for compassion for people who choose to stop being vegan but maybe Tim Shieff’s 35 day water fast was the problem, and not veganism.
— The Morrigan (@th3morrigan) February 25, 2019
Wist je trouwens dat de nodige topsporters het wel volhouden op een vegan dieet? Business Insider zette er 14 op een rij, waaronder tennisster Venus Williams.
#20 #21 en #22, de meeste tarwes die in Nederland wordt gebruikt zijn de zogenaamde baktarwes en voedertarwes. Geschkt als diervoeder en het bakken van koekjes (rijzen niet).
Rijzende tarwes zijn de E-tarwes. Dit zijn soorten waarin de gluten beter ontwikkeld zijn en de kwaliteit en structuur van de eiwitten dusdanig goed zijn, dat gassen (CO2 bij suikeromzetting) niet kunnen ontsnappen. Dat zijn een aantal soorten die het van oorsprong in Nederland niet zo goed deden vanwege een gebrek aan zon en te lage gemiddelde temperaturen. Dat is nu - voor het Zuid Westen van Nederland - niet meer het geval.
Naast hogere opbrengsten per hectare vereist het ook meer kennis en begeleiding van de akkerbouwer. Het komt niet vanzelf. Niettemin kun je met deze E-tarwes uit Nederland uitstekende resultaten boeken.
Pasta wordt (in de regel) gemaakt van durumtarwes. Deze rijzen niet en zijn geen E-tarwe.
Dit artikel noemt overigens de stikstof efficientie.
"Voor 1 gram stikstof in granen heb je dus 3 gram stikstof nodig, afkomstig van mest die aan de bodem wordt toegevoegd. Voor 1 gram stikstof in melk heb je wel 14 gram toegevoegde stikstof nodig, en voor vlees zelfs 21 gram."
Betekent dit dus dat we minder (kunst)menst, compost en andere bodemsvoedingstoffen nodig hebben bij een plantaardig voedingspatroon?
Tom, vanuit de architectuur gezien, heb je waarschijnlijk gelijk.
#24 dan heeft Uwe Heiligheid met Uw 0,0000000588235294117647% toch een behoorlijk groot mondje. (((;-{
Rene, maak je niet druk, want n=1 zegt niets, net als n=1% (percentage veganisten NL bevolking) niets voorsteld.