Tim Shieff is bekend als YouTuber, als sporter en tot voor kort als veganist. Hij kreeg er virtueel flink van langs toen hij bekendmaakte niet langer veganistisch te eten. Zijn fans voelen zich bedrogen, schrijft het AD. Shieff was namelijk een rolmodel voor vegans.

In een video op YouTube legt hij uit dat zijn vegan-lifestyle hem lichamelijk en mentaal uitputte. Hij kreeg klachten: vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, depressie, concentratieproblemen en stijfheid in zijn gewrichten.

Hij probeerde allerlei diëten om zijn gezondheid op te krikken voordat hij besloot het weer met dierlijke producten te proberen. Het bezorgde de veganistische sporter een gigantische identiteitscrisis, maar het hielp.

Voor Shieff was het herstel van zijn gezondheid het bewijs dat dierlijke producten eten iets natuurlijks is. “Ik luister naar mijn lichaam en dat heeft mij op een ander pad gebracht,” aldus de ex-veganist.Wist je trouwens dat de nodige topsporters het wel volhouden op een vegan dieet? Business Insider zette er 14 op een rij, waaronder tennisster Venus Williams.
AD - Veganistisch rolmodel kiest voor zijn gezondheid en zwicht voor vlees
Reageer
  • Deel
Druk af