0
Fotocredits: 'Chemistry', Wikimedia Commons

FlashVegaburgers voor de scheikundeles

Wat heb je nodig om een vleesvervanger te maken? Niet meer dan wat melk, alginaat en zout. Doe het bij elkaar in een kom en er ontstaan vezels waarvan je een vegetarische hamburger kunt kneden. Zelf afbakken en opeten en klaar is Kees. Meer ingrediënten heb je niet nodig voor een scheikundeworkshop die inmiddels op talloze middelbare scholen is gegeven. Bedenker van de scheikundeproef is Atze Jan van der Goot, persoonlijk hoogleraar Duurzame eiwitstructurering aan de WUR en uitvinder van de plantaardige biefstuk. Voor scholieren die er geen genoeg van kunnen krijgen, organiseert het Wageningen Youth Institute in samenwerking met de Youth World Food Day de Ideale Burger Challenge. Je hoeft je zelf gefabriceerde burger niet in te sturen, een eigengemaakte commercial volstaat.

WUR - Vegaburgers maken tijdens de scheikundeles, 14 jun 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.