1
Fotocredits: 'Veldbonen', Pixabay

FlashVeevoer mogelijk ook geschikt voor mensen

Bizar bericht voor wie weinig thuis is in de akkerbouw. In Brabant wordt een proef gedaan met de teelt van bonen die mogelijk geschikt zouden kunnen zijn voor menselijke consumptie. Wablief? Het gaat om veldbonen die op tuinbonen lijken maar voornamelijk worden aangewend als krachtvoer voor vee. En ook als meel in kippenvoer. In de bonen zit onder meer ‘darmverteerbaar eiwit’. Maar welke darmen kunnen het verteren? Die van mensen natuurlijk. Die aten altijd al veldbonen!

Nieuwe Oogst - Praktijkproef met veldbonen voor humane consumptie, 2 apr 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #1
  • 3 apr '20
  • 13:11

'Darmverteerbaar eiwit' is het eiwit dat in de dunne darm verteerd wordt. In voedermiddelen kun je het 'ruweiwit'-gehalte bepalen (je analyseert het stikstofgehalte en vermenigvuldigt dat met 6,23), maar niet al het 'ruweiwit' wordt verteerd in het maagdarmkanaal. In verteringsproeven kun je meten welk deel van het ruweiwit wordt verteerd tot en met het einde van de dunne darm. Dat is het 'darmverteerbaar eiwit'.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.