Amerikaanse wetenschappers van Harvard onderzochten de gegevens van meer dan 89.000 24- tot 43-jarige vrouwen in de VS. Bijna 3000 van hen ontwikkelden borstkanker. De onderzoekers namen hun eetgewoonten nader onder de loep en constateerden een licht verhoogd risico op borstkanker als de vrouwen in hun jonge jaren veel rood vlees hadden gegeten. Hadden ze vooral bonen, erwten, linzen, gevogelte, noten en vis op hun menu, zou dat het borstkankerrisico juist licht verlagen. Het onderzoek is gepubliceerd in British Medical Journal
In een artikel op BBC News Health zeggen Britse kankerdeskundigen dat uit andere onderzoeken geen duidelijk verband tussen rood vlees en borstkanker is gebleken, wel tussen darmkanker en een consumptie met veel bewerkt en rood vlees. De experts wijzen op het belang van een gebalanceerde voeding met geen of weinig alcohol, een gezond gewicht en lekker bewegen, als mogelijke factoren om het borstkankerrisico te beperken.
Dit artikel afdrukken
In een artikel op BBC News Health zeggen Britse kankerdeskundigen dat uit andere onderzoeken geen duidelijk verband tussen rood vlees en borstkanker is gebleken, wel tussen darmkanker en een consumptie met veel bewerkt en rood vlees. De experts wijzen op het belang van een gebalanceerde voeding met geen of weinig alcohol, een gezond gewicht en lekker bewegen, als mogelijke factoren om het borstkankerrisico te beperken.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook